Kırmızı Köstebeklerin Detaylandırılması
Kırmızı Köstebek, muhtemelen,
Meksika mutfağının en karakteristik yemeği. Size bu mutfak harikası için yemek
tarifi sunuyoruz. Denemek için cesaret!
Kırmızı Köstebeklerin
Detaylandırılması
1 le mol nedir?
2 Kökeni
3 Mole çeşidi
4 Kırmızı Köşe Malzemeler
Kırmızı Mole 5 Ayrıntılı
6 Tavsiyemiz
Le Mole nedir?
El Mole, çok çeşitli Meksika
soslarına verilen Seo hizmeti . Bunlar, çok çeşitli malzemeler
içeren ve acı tatlılardan baharatlıya kadar çok çeşitli lezzetleri kapsayan
soslar. Ayrıca kıvamı değişebilir ve çok sıvı veya çok kalın olabilir.
kaynak
Efsaneye göre Mole, kilisenin
yüksek bir onuruna bir manastır ziyaret edildiğinde Meksikalı bir kasabada
doğmuştur. Yerel rahibeler eski bir hindi öldürdü ve sahip oldukları
malzemelerle bir sos hazırladı. Kaza sonucu çikolata sosu ve bazı baharatlar
hazırladı, başka bir şey hazırlamaya zaman ayıramadı, kendilerini Tanrı'ya
emanet ettiler ve hindi gibi hizmet ettiler.
Güveci, rahibelerin "bir
köstebek" yaptığını söyledikleri yemeğin adıyla ilgilenen ziyaretçiyi
şaşırttı ve büyüledi (bir karışım)
Bu sosun İspanyolların
Meksika'ya gelmesinden çok önce olduğunu doğrulayanlar olmasına rağmen, bu
Mole'un yaratılması hakkında var olan birçok versiyondan biridir.
Köstebek çeşitleri
Mole birçok varyasyonu vardır
ve iyi Kurumsal Seo
bazı poblano Mole, Meksika Vadisi, Yeşil Mole, Oaxaca siyah
Mole coloradito köstebek, amarillito Mole Güneydoğu, Tablelands ve tabii
çiftlik Mole olan Kırmızı Köstebek
Kırmızı Mole için bu Meksika
tarifi arkadaşımız Gudelia de Tepoztlan tarafından bize geçirilmiştir.
Kırmızı Mole malzemeler
Al Mole, genellikle, tavuk ya
da başka bir tür et koyar, size kırmızı Mole vejetatif bir alternatif
sunuyoruz.
1 Kg mulato biberi (hafif
tatlı bir lezzet ile kuru siyah biber)
125 g çam fıstığı.
125 g fıstık.
125 gr soyulmuş fındık.
125 g badem.
125 gr ceviz
125 gr soyulmuş kabak
çekirdeği.
250 gr kuru üzüm.
250 g susam veya susam.
50 gr öğütülmüş tarçın.
Mulato biber 10 tohumları.
10 tane karabiber topu.
1 demet otlar: mercanköşk,
kekik ve defne yaprağı.
1 Kg muz (sadece yemek
pişirmek için geçerli bir muz)
1 paket kurabiye Mary
Zengin kurabiyelerden oluşan
1 paket.
Tuz ile 2 rulo.
soyulmuş ayçiçeği tohumu bir
tutam.
Kimyon, anason, karanfil,
kişniş (herşeyin bir tutamı)
Kırmızı Köstebeklerin
Detaylandırılması
Tüm bu bileşenler, kalın bir
ince doku kütlesi olana kadar Morcajete denilen bir biber (bir volkanik taş
harcı) öğütülür.
Bu hamur, mantar veya mantar
suyunda (geleneksel olarak tavuk suyu veya diğer etlerde) eritilmiş çikolata
veya çikolatanın kalın kabına benzer bir kıvama gelinceye kadar eritilir.
Mantarlar veya mantarlar
kırmızı köstebek ile karıştırılarak doğranmış veya tamamen bırakılabilir.
Bu yemek, pirinç, fasulye ve Seo uzmanı ekmeği eşliğinde sıcak servis
edilir.
Bizim tavsiyemiz
Mole'un tarifini öğrendikten
sonra, bazı bileşenlerin miktarını artırarak veya azaltarak bunu beğeninize
göre uyarlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder