Kırmızı Köstebeklerin Detaylandırılması



Kırmızı Köstebek, muhtemelen, Meksika mutfağının en karakteristik yemeği. Size bu mutfak harikası için yemek tarifi sunuyoruz. Denemek için cesaret!

Kırmızı Köstebeklerin Detaylandırılması
1 le mol nedir?
2 Kökeni
3 Mole çeşidi
4 Kırmızı Köşe Malzemeler
Kırmızı Mole 5 Ayrıntılı
6 Tavsiyemiz
Le Mole nedir?
El Mole, çok çeşitli Meksika soslarına verilen Seo hizmeti  . Bunlar, çok çeşitli malzemeler içeren ve acı tatlılardan baharatlıya kadar çok çeşitli lezzetleri kapsayan soslar. Ayrıca kıvamı değişebilir ve çok sıvı veya çok kalın olabilir.

kaynak
Efsaneye göre Mole, kilisenin yüksek bir onuruna bir manastır ziyaret edildiğinde Meksikalı bir kasabada doğmuştur. Yerel rahibeler eski bir hindi öldürdü ve sahip oldukları malzemelerle bir sos hazırladı. Kaza sonucu çikolata sosu ve bazı baharatlar hazırladı, başka bir şey hazırlamaya zaman ayıramadı, kendilerini Tanrı'ya emanet ettiler ve hindi gibi hizmet ettiler.

Güveci, rahibelerin "bir köstebek" yaptığını söyledikleri yemeğin adıyla ilgilenen ziyaretçiyi şaşırttı ve büyüledi (bir karışım)

Bu sosun İspanyolların Meksika'ya gelmesinden çok önce olduğunu doğrulayanlar olmasına rağmen, bu Mole'un yaratılması hakkında var olan birçok versiyondan biridir.

Köstebek çeşitleri
Mole birçok varyasyonu vardır ve iyi Kurumsal Seo   bazı poblano Mole, Meksika Vadisi, Yeşil Mole, Oaxaca siyah Mole coloradito köstebek, amarillito Mole Güneydoğu, Tablelands ve tabii çiftlik Mole olan Kırmızı Köstebek
Kırmızı Mole için bu Meksika tarifi arkadaşımız Gudelia de Tepoztlan tarafından bize geçirilmiştir.

Kırmızı Mole malzemeler
Al Mole, genellikle, tavuk ya da başka bir tür et koyar, size kırmızı Mole vejetatif bir alternatif sunuyoruz.

1 Kg mulato biberi (hafif tatlı bir lezzet ile kuru siyah biber)
125 g çam fıstığı.
125 g fıstık.
125 gr soyulmuş fındık.
125 g badem.
125 gr ceviz
125 gr soyulmuş kabak çekirdeği.
250 gr kuru üzüm.
250 g susam veya susam.
50 gr öğütülmüş tarçın.
Mulato biber 10 tohumları.
10 tane karabiber topu.
1 demet otlar: mercanköşk, kekik ve defne yaprağı.
1 Kg muz (sadece yemek pişirmek için geçerli bir muz)
1 paket kurabiye Mary
Zengin kurabiyelerden oluşan 1 paket.
Tuz ile 2 rulo.
soyulmuş ayçiçeği tohumu bir tutam.
Kimyon, anason, karanfil, kişniş (herşeyin bir tutamı)
Kırmızı Köstebeklerin Detaylandırılması
Tüm bu bileşenler, kalın bir ince doku kütlesi olana kadar Morcajete denilen bir biber (bir volkanik taş harcı) öğütülür.
Bu hamur, mantar veya mantar suyunda (geleneksel olarak tavuk suyu veya diğer etlerde) eritilmiş çikolata veya çikolatanın kalın kabına benzer bir kıvama gelinceye kadar eritilir.
Mantarlar veya mantarlar kırmızı köstebek ile karıştırılarak doğranmış veya tamamen bırakılabilir.
Bu yemek, pirinç, fasulye ve Seo uzmanı  ekmeği eşliğinde sıcak servis edilir.
Bizim tavsiyemiz
Mole'un tarifini öğrendikten sonra, bazı bileşenlerin miktarını artırarak veya azaltarak bunu beğeninize göre uyarlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Filum Terminale nedir?

Hipokretin nedir?

Film İşleme Adımları Nelerdir?